Aliansa d.o.o.
Domov  :  Kontakt  :  Kazalo  :  O podjetju
Slo  :  Eng
Tel: 03 713 34 66
E-mail: trgovina.aliansa@aliansa.si

AKCIJSKA PONUDBA


Oglejte si akcijsko ponudbo termo posod in loncev.
Akcija traja do odprodaje zalog!
BREZPLAČNA DOSTAVA!
Kupljene izdelke vam pri nakupu nad 50 € brezplačno dostavimo.
Velja za območje Slovenije.
GARANCIJA ZADOVOLJSTVA!
V primeru, da z izdelkom ne boste zadovoljni, nam ga lahko vrnete v roku 30 dni od dneva nakupa.

Nasveti za kuhanje

Dolgoročno obstojnost posode lahko zagotovimo že s preprostimi ukrepi

Pred prvo uporabo:

Posodo operite z vročo vodo in kuhinjskim detergentom.

Vzdrževanje:

Pazite, da se prazna posoda nikoli ne pregreje. Pri kuhi bodite pozorni, da tekočina nikoli ne izpari do konca.

Vsa posoda se lahko čisti kmalu po uporabi, z običajnimi komercialnimi detergenti. V primeru bolj trdovratne umazanije, v posodo vlijte vodo in pustite nekaj časa, da se umazanija odmoči. Nikoli ne uporabljajte ostrih in grobih čistilnih sredstev. Pri čiščenju inox posode z uporabo žične gobice, bodite pozorni, da je le ta iz nerjavnega jekla. V nasprotnem se lahko pokažejo rjavi madeži zaradi odrgnjenja. Žična gobica se ne uporablja pri čiščenju posode s teflonskim ali termo keramičnim premazom.

Kolikor se po čiščenju pojavijo lisasti madeži, jih lahko odstranite s kisom.

Vroča posoda s teflonskim ali termokeramičnim premazom, ne sme priti v takojšnji stik s hladno vodo! Šok ob nenadni temperaturni spremembi povzroči izgubo karakteristik teflonske ali termokeramične posode.

Uporaba:

Zelo pomembno je, da pri artiklih iz inox materialov, ne solite hladne vode, temveč počakate, da se voda segreje do vrelišča in šele nato solite. Tako se ognete morebitnemu pojavu pikčastih madežev v notranjosti posode, ki sicer zdravju niso škodljivi.

Kadar želite popeči zrezke v ponvi, najprej segrejte ponev na delovno temperaturo in šele nato vstavite meso. To se bo spojilo s ponvijo, toda nikar ga ne poskušajte strgati na silo! Takoj, ko se bo stran zapekla, se bo meso samo ločilo od ponve. Tako se zrezek ni strgal, kot tudi ponev ni pridobila trdovratnih madežev. Načeloma se lahko zrezki pečejo tudi brez dodatka maščobe, toda priporočamo, da tenko naoljite dno ponve.

Pokrovi: ročaji pokrovov, ki niso izdelani iz umetne mase, se lahko segrejejo. Vedno uporabljajte toplotno neprevodno sredstvo ( kuhinjske krpe, rokavice iz tekstila oz. silikona). Moker tekstil prevaja toploto, zato poskrbite, da so krpe in rokavice suhe.

Pred uporabo posode na steklo keramičnih ali indukcijskih kuhališčih, preverite dno posode. Kolikor opazite sledi umazanije, jih odstranite, ker boste tako zavarovali kuhališče pred morebitnim poškodbami.

Shranjevanje posode:

V izogib poškodbam pri shranjevanju posode, priporočamo, da med vsak kos vstavite kos serviete ali papirnato brisačko. Tako boste preprečili odrgnjenje robu, kot tudi poškodbe v notranjosti posode.